Alle opleidingen

Djalan Pienter biedt producten en diensten die bijdragen aan een betere kwaliteit van zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen.

Scholing van zorgmedewerkers en vrijwillgers in de zorg is een belangrijk onderdeel van het werk van Djalan Pienter.


Djalan Pienter biedt de volgende opleidingen aan:

Maatwerkoplossingen

Djalan Pienter kan ook opleidingen, lezingen en korte workshops op maat voor u verzorgen. Wilt u meer informatie over maatwerkoplossingen voor uw organisatie, neem dan contact met ons op.
Individuele opleidingen zijn hierbij ook mogelijk. 

Korte beschrijving van de opleiding
Tijdens de basisopleiding krijg je meer begrip van de belevingswereld van Indische en Molukse ouderen. Je krijgt meer inzicht in de relatie tussen het verleden en hedendaagse gedrag van de ouderen Hierdoor kun je nog meer bijdragen aan de zorg van Indische en Molukse ouderen tijdens je dagelijkse werkzaamheden.

Doelgroep van de opleiding
De opleiding is geschikt voor verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers die in hun werk zorg verlenen aan ouderen van Indische en Molukse ouderen.

Duur van de opleiding
De opleiding bestaat uit een e-learning cursus die gevolgd wordt door een opleidingsdag. De e-learning duurt ca. 1½ uur en kan op ieder gewenst moment doorgenomen worden.

Naast de basisscholing biedt Djalan Pienter ook aanvullende modules aan op de volgende onderwerpen

Indische en Molukse ouderen hebben als gevolg van de Tweede Wereldoorlog en de nasleep ervan ingrijpende en traumatiserende ervaringen meegemaakt. Deze kunnen bij dementie actueel worden en leiden tot angst gerelateerde klachten.

In deze scholing wordt de samenhang tussen dementie en psychotrauma toegelicht en worden vaardigheden geoefend om de ouderen in deze situatie beter te kunnen ondersteunen.

In deze scholing wordt, aan de hand van een achttal clientprofielen, gewerkt aan een aanvulling op het Zorgleefplan, zodat de oudere in een woonzorgcentrum persoonsgerichter en cultuurspecifiek zorg van hoge kwaliteit geboden kan worden.
In deze scholing wordt ingezoomd op hoe een zorgverlener ‘net dat beetje meer’ kan bieden, passend bij de persoon en achtergrond van de oudere. Voor de Indische en Molukse ouderen kan dat zijn door geurtherapie, handmassage en reinigingsrituelen, die ervoor zorgen dat de oudere zich ‘senang’ kan voelen.